Zelf racen op het circuit

ZELF RACEN OP HET CIRCUIT

Iedereen kent het wel, je kijkt naar de tv en zit een autosport activiteit en denkt dat lijkt mij echt te gek!
Zou zelf ook wel eens willen racen op een circuit! Dit is dichterbij dan je denkt.
Bij Circuitfun.nl is het mogelijk om zelf te racen op het circuit. Denkende hierbij het F1 circuit van Zandvoort, Circuit Zolder, TT van Assen of natuurlijk het legendarische F1 circuit Spa Francorchamps. Zelf racen is dus zeker binnen handbereik.

WAT HEB JE NODIG OM TE RACEN

Heel simpel het enige wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs.
Verder raden wij aan om vlakke schoenen te doen zoals sneakers. Maar over de kleding vertellen wij later meer.

VEILIGHEID

Toch wel een erg belangrijk aspect is veiligheid! Uiteindelijk willen we na een geslaagde dag allemaal weer gezond en wel weer naar huis.
Om de race zo veilig te laten verlopen gebruiken wij goede helmen. Helmen die niet aan onze veiligheidseisen voldoen worden weggegooid en nieuwe voor aangeschaft. Het professoris knutselen aan een helm wordt bij ons niet gedaan.

Het is mogelijk om handschoenen te gebruiken tijdens het rijden. Echter is dit noodzakelijk maar wel fijner om mee te rijden.
Deze zijn eventueel bij ons te verkrijgen.

Wij gebruiken voor zowel de coureur als voor de bijrijder een 5 punts gordel. Wat de naam eigenlijk al zegt is dat je op 5 punten vast zit.
Dit zijn 1 op beide schouders, 1 op je middel en 1 tussen de benen. Hiermee zit je zeer vast in je stoel wat voor zowel de rijder als bijrijder erg fijn is bij het hard in sturen of remmen.

KLEDING

Zoals al eerder aangegeven is het raadzaam om de juiste kleding aan te trekken voor zowel bestuurder als bijrijder.
Qua schoenen raden wij het aan om vlakke zolen te dragen zoals sneakers, hiermee heb je het beste gevoel en kun je het snelste mee handelen indien nodig.
De kans dat je ergens achter kan blijven hangen is aanzienlijk kleiner als met een hak.

Qua kleding is het beste om een spijkerbroek te dragen met een vest of een lange mouwen shirt indien het wat warmer is.
Voor de dames raden wij jurkjes en rokjes ten zeerste af. Wij raden dan ook echt aan om spijkerbroek te dragen of iets dergelijks wat volledig afsluit. (Dit ook in verband met de gordel)

Indien je zelf beschikt over een helm is het uiteraard toegestaan om je eigen helm mee te nemen.
Indien je zelf ook beschikt over handschoenen is dit ook aangenaam om mee te nemen. Indien je die niet hebt kun je er voor kiezen om bij ons deze af te nemen. (Echter is het niet noodzakelijk)

RIJDEN

Indien je hebt gekozen voor het pakket zelf rijden zullen jij en de instructeur eerst twee oefenrondjes rijden. De instructeur zal de zogenoemde do’s en dont’s aan je uitleggen om vervolgens te wisselen van plek. Er zal tijdens het instappen en overstappen van plek ten alle tijden iemand aanwezig zijn om jou te helpen met je gordel. Tijdens het zelf rijden zul je samen met de instructeur zo snel mogelijk op race snelheid de baan over gaan. Uiteraard is het aan jou om te bepalen hoe snel je dit wilt op een veilige manier.

TAXIRITTEN

Wil je liever niet zelf rijden maar lijkt het je wel te gek om op race snelheid over het circuit te gaan. Dan zijn er de zogeheten taxiritten of te wel passagiersritten. Neem plaats naast de coureur en geniet van de snelheid en G krachten die je zult ervaren tijdens het meerijden over het circuit. Het ervaren van laat remmen en inhalen zal iets zijn wat je niet snel meer zult vergeten.